Vooral in de zorgsector kan de inzet van IT niet zorgvuldig genoeg zijn. Ook zo’n grondige, gedegen en weloverwogen aanpak kan zeker voortvarend zijn.
Op afstand je huisarts spreken en een eerste diagnose horen: dat kan met HellaHome, het platform voor videoconsulting dat we ontwikkelden.
Bij de zorg zit de coronapandemie in het achterhoofd en geldt een steeds grotere kostenstijging en onderbezetting. Tegen die achtergrond is diagnostiek op afstand een van de oplossingen.
Via het platform voor videoconsults kunnen huisartsen en patiënten elkaar op afspraak zien en horen. Hiervoor hebben we een Jitsi-omgeving voor videoconferencing ingericht met een eigen design. Doordat Jitsi werkt op basis van een zelf te definiëren string of naam, geeft HellaHome elke afspraak een eigen, unieke en niet herleidbare videolink. Dat waarborgt de privacy en veiligheid van artsen en patiënten. HellaHome synchroniseert automatisch met de agenda van de arts en kent ook de mogelijkheid voor uitnodigings- en herinneringsmails.
Met HellaHome hebben artsen een efficiënte tool om patiënten te zien en spreken. En patiënten kunnen vanuit huis een arts raadplegen. Dat levert tijdwinst op en bespaart kosten, terwijl de kwaliteit van het consult hetzelfde blijft.
KLM Health Services heeft tachtig jaar ervaring in het keuren van medewerkers en particulieren met bijzondere beroepen of hobby’s. Om de keuringen vast te kunnen leggen, hebben we voor KLM een gebruiksvriendelijke portal ontwikkeld.
Naast de eigen piloten keurt KLM Health Services bijvoorbeeld ook expats, duikers, brandweerlieden en taxichauffeurs. Een portal moest het proces voor de gekeurden én de keurders makkelijker maken.
Met de portal kunnen KLM en haar klanten de verschillende keuringen eenvoudig administratief bijhouden. Via de portal krijgen deelnemers aan keuringen de mogelijkheid om zichzelf makkelijk in te plannen. KLM kan deze tweetalige tool helemaal zelf beheren, inrichten en aanpassen. Dat geeft KLM onafhankelijkheid en flexibiliteit.
Zowel KLM Health Services als de eerste klant die van de tool gebruikte – de Veiligheidsregio Utrecht – waren enthousiast over de gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit ervan.
Bijna twee miljoen Nederlander hebben last van reuma. Die ziekte omvat meer dan honderd chronische aandoeningen en is dus voor iedereen anders. Samen met het Erasmus MC ontwikkelden we een app die voor elke patiënt persoonlijk is.
Omdat reuma voor iedereen anders is en die ziekte behoorlijk ontwrichtend kan zijn, hebben patiënten veel aan persoonlijke informatie, tips en tools. De afdeling Reumatologie van het Erasmus MC wilde met dat doel een app ontwikkelen.
De Reuma App stelt de gebruiker vragen over bijvoorbeeld bewegen, werk, medicatie of pijn. Op basis van de antwoorden krijgt de gebruiker persoonlijke informatie en tips. Patiënten kunnen bijhouden hoe ze zich per dag voelen, zodat hun medisch logboek nieuwe inzichten geeft. De agendafunctie van app helpt als geheugensteuntje voor het innemen van medicatie en afspraken met de reumatoloog.
Via de app kunnen patiënten video’s bekijken van oefeningen die de gewrichten soepel maken. En er zijn video’s met tips om handelingen zoals het uitwringen van een doekje makkelijker te maken. Voor de vele jonge patiëntjes is in de app ook een game te vinden die spelenderwijs uitlegt hoe ontstekingsreuma precies werkt.
De app die we in samenwerking met het Erasmus MC hebben ontwikkeld, blinkt uit in gebruiksgemak en combineert pragmatisch gebruik door patiënten met grondige wetenschappelijke kennis. De app geeft patiënten meer inzicht in hun ziekte en helpt ze om de ziektelast te dragen.
Hoe houden we zorg ook in de toekomst voor iedereen betaalbaar? En als we IT inzetten om de zorgsector efficiënter te maken, hoe doen we dat dan veilig en met oog voor de menselijke maat? Hoe houden we digitale middelen voor alle patiënten en zorgmedewerkers gebruiksvriendelijk? En welke technologie spoort consumenten aan om gezonder te leven? Wij hebben eindeloze ideeën over een gezonde inzet van IT.
Zo ontwikkelden we met HellaHome een gebruiksvriendelijk platform voor videoconsulting. Hiermee hebben artsen een efficiënte tool om patiënten te zien en spreken. En patiënten kunnen vanuit huis een arts raadplegen. Samen met het Erasmus MC kwamen we tot de Reuma App, die pragmatisch gebruik door patiënten combineert met grondige wetenschappelijke kennis. Patiënten krijgen hiermee meer inzicht in hun ziekte.
Ook buiten de sector Zorg & Lifestyle is MyBit Group thuis. We kennen de uitdagingen én de oplossingen in de wereld van Energie & Circulair, Onderwijs, Overheid, Media & Entertainment en NGO’s. Bekijk onze cases of neemt direct contact op om je vraagstuk voor te leggen.
MyBit Group
Koos Postemalaan 6
1217 ZC Hilversum