Energie & Circulair

Het is misschien wel de grootste opdracht waar de wereld voor staat: onze energiehuishouding verduurzamen en sluitende cirkels maken van lineaire ketens. Met het ontwikkelen van innovatieve software draagt MyBit Group daar graag aan bij.
Sector Energie
Sector Energie

Voor alle uitdagingen in de sector Energie & Circulair zijn geen snelle oplossingen. Maar slim gebruik van IT brengt een duurzame toekomst dichterbij.

NRG : Applicatie voor kernafval

NRG is expert op het gebied van radioactiviteit en straling. De organisatie houdt zich internationaal bezig met medicijnen, nucleair onderzoek en veilige kerncentrales. NRG vroeg Poort80 een applicatie te ontwikkelen voor het beheer van radioactief afval.

Overkoepelende software
De unit Nuclear Operations van NRG is verantwoordelijk voor het centrale beheer en de administratie van de verwerking van radioactief afval. Om dat efficiënt en zorgvuldig te doen, was er behoefte aan een overkoepelend softwareprogramma.

Beheer, administratie en visualisatie
Bij het beheer van radioactief afval spelen verschillende processen een rol: het vullen van vaten, het opslaan en verwerken ervan en het transporteren van de vaten. Voor al deze beheerprocessen richtte Poort80 een applicatie in. Daarnaast ondersteunt de applicatie administratieve processen zoals het verwerken van facturen en het rapporteren van de kostenverdeling. Poort80 zorgde ook voor een grafische visualisatie van de tijdelijke opslaglocaties van alle vaten.

Meer inzicht en overzicht
De opgeleverde applicatie geeft de unit Nuclear Operations meer inzicht en overzicht in het beheer en de administratie rond de afvalverwerking. De visuele weergave van de opslag draagt daar veel aan bij. Het inzicht en overzicht komt de efficiëntie en de zorgvuldigheid van de processen ten goede.

Alliander

Één CMS, drie websites

Netwerkbedrijf Alliander voorziet een derde van alle adressen in Nederland van energie. Om ook de online aanwezigheid solide te laten zijn, betrok het bedrijf ons bij de bouw van drie belangrijkste websites.

Gebruiksvriendelijk aan voor- en achterkant
De bestaande corporate website, de klantensite en de site gericht op recruitment waren volgens Alliander aan vervanging toe. De eisen: nieuwe, toegankelijke en solide sites voor elk device die aan de achterkant eenvoudig te vullen, te updaten, te controleren, en uit te breiden zijn.

Drupal als basis voor de drie websites
In gesprek bleek dat Alliander zowel de voorkant als de achterkant van de drie essentiële sites wilde vernieuwen. Kijkend naar het nieuwe contentbeheer koos Alliander nadrukkelijk voor Drupal. Dat kent voor IT-beheer veel mogelijkheden voor controle, updates en uitbreiding. Voor interne gebruikers staat het bekend om zijn eenvoud en gemak. Met ons als expert in Drupal lukte het om in een aantal slimme stappen tot oplevering te komen. Daarvoor volgde wij het model dat Alliander gebruikt bij alle digitale ontwikkeling: OTAP (Ontwikkeling, Test, Acceptatie en Productie). Wij speelde in het proces een sleutelrol als sparringpartner, procesbewaker en spil tussen techneuten, creatieven en de organisatie.

Draaiend binnen deadlines en budget
Alliander waardeerde het strakke procesmanagement van Ibuildings, waarbij de opdracht binnen de beloofde tijd en binnen het besproken budget werd afgerond. Ze vonden dat met name bijzonder, omdat Drupal binnen Alliander nog onbekend was en daar goed ingebed moest worden.

easyEnergy

Volledig digitale klantenservice

De energieleverancier easyEnergy doet het net even anders: je betaalt steeds de actuele beursprijs van energie, opzeggen kan elk moment en je hebt online alle overzicht en controle. Poort80 hielp easyEnergy met de digitale infrastructuur.

Website met uitgebreid klantportaal
Op de website van easyEnergy neemt het klantportaal een steeds belangrijker plaats in. Juist door de propositie met actuele energieprijzen moeten klanten in hun eigen omgeving alles eenvoudig en overzichtelijk kunnen instellen, bekijken en regelen.

Multidisciplinair ontwikkeld
Poort80 is vanaf de start betrokken bij de ontwikkeling van de website van easyEnergy. Toen is direct een multidisciplinair team samengesteld, dat de site opzette met oog voor alle dimensies: van techniek tot gebruiksvriendelijkheid en van rapportages tot vormgeving en beleving. Vooral omdat de klantenservice van easyEnergy volledig digitaal is, kreeg die eigen omgeving extra aandacht.

In deze self-care-omgeving kunnen klanten hun verbruik en kosten tot het uur nauwkeurig inzien. Dat klantportaal is vervolgens gekoppeld aan het backend van het bedrijf. Maarten Roelfs, CEO van easyEnergy: “Poort80 snapt de energiemarkt en begrijpt onze processen tot in de kern. Hierdoor waren we samen in staat om een optimale klantomgeving te realiseren.”

Klaar voor verdere groei
Na de oplevering van de vernieuwde site met de uitgebreide klantomgeving kon easyEnergy zijn blik richten op verdere groei. Maarten Roelfs: “Ondanks de strakke deadlines hebben we bereikt wat we wilden en daarmee zijn wij klaar voor de lancering en promotie binnen Nederland en daarbuiten.”

IT-oplossingen in de energiesector

Op weg naar de energiehuishouding van de toekomst staan we voor veel vragen. Hoe gebruiken we meer groene energiebronnen? Hoe stemmen we vraag en aanbod van energie beter af? Hoe kunnen we energie opslaan en de capaciteit van ons netwerk vergroten? En hoe maken we de draai naar een circulaire economie, waarin geen afval of verspilling meer bestaat? Wij laten zien hoe IT-oplossingen helpen om antwoorden te vinden.

Zo gaven we de klanten van energieleverancier easyEnergy meer inzicht en regie. Met onze digitale infrastructuur kunnen ze hun actuele energiegebruik bekijken, instellen en aanpassen. Voor netwerkbedrijf Alliander realiseerden we een verbeterde backoffice door verschillende websites onder één CMS te hangen. En voor NRG ontwikkelden we software die het verwerken van nucleair afval efficiënter en veiliger maakt.

Andere branches

Ook buiten de sector Energie & Circulair is MyBit Group thuis. We kennen de uitdagingen én de oplossingen in de wereld van Onderwijs, Overheid, Media & Entertainment, Zorg & Lifestyle en NGO’s. Bekijk onze cases of neemt direct contact op om je vraagstuk voor te leggen.

Bekijk ook

Media & Entertainment

coming soon

Zorg & Lifestyle

coming soon