Media & Entertainment

Mediabedrijven willen consumenten steeds meer op maat bedienen en betrekken. Gebruikers verwachten keuze en invloed te hebben. Altijd en overal. MyBit Group ontwikkelt applicaties die het beste en leukste antwoord zijn op precies die behoefte.
Media & Entertainment
Media & Entertainment

De sector media en entertainment zoekt graag de grenzen op van wat IT voor consumenten makkelijk en mogelijk kan maken. Dat is een spannende race.

Pathé Thuis : Miljoenen tevreden filmfans

De miljoenen filmfans die de bioscopen van Pathé bezoeken, kunnen vooraf online kaartjes kopen, korting krijgen en trailers bekijken. Of kiezen voor een bioscoopervaring thuis. Poort80 en Egeniq zorgden dat het e-commerce- en streamingplatform vlekkeloos werkt en steeds meer service biedt.

Een optimaal e-commerceplatform
Pathé heeft duidelijke eisen aan de digitale informatie- en verkoopkanalen: klanten moeten op elk platform de allerbeste ervaring krijgen en de infrastructuur van de e-commerce moet naadloos aansluiten op alle bedrijfsprocessen.

Tickets kopen, delen, inzien en annuleren
Poort80 en Egeniq ontwikkelen al meer dan tien jaar het e-commerceplatform van Pathé en verzorgen ook de hosting en het applicatiebeheer. In die jaren hebben ze de online verkoop van tickets steeds meer mogelijkheden gegeven. Filmliefhebbers kunnen nu onder meer heel eenvoudig online tickets kopen, persoonlijke korting krijgen en tickets delen, inzien en annuleren.

Voor de medewerkers van Pathé ontwikkelden Poort80 en Egeniq een webapplicatie met klantenservice-functies. Daarmee kan iedere medewerker iedere klant snel behulpzaam zijn. Als vaste partner ontwikkelden ze onder meer ook de apps voor de streamingdienst, X-box One en AppleTV. Daarnaast namen ze het totale backend platform van Pathe Thuis voor hun rekening.

Snel schakelen in een duurzame samenwerking
In een multimediaal concurrentieveld dat zich razendsnel ontwikkelt, wil Pathé haar bezoekers online steeds meer gemak en beleving bieden. Door de duurzame samenwerking met Poort80 en Egeniq zijn binnen het bestaande e-commerceplatform nieuwe functionaliteiten snel en solide te realiseren.

RegioGroei

Stroom van innovatie

RegioGroei is het innovatiecentrum van de regionale publieke omroepen. Als innovatiepartner van dit centrum delen we kennis, geven we advies en jagen we concrete technologische ontwikkelingen aan.

Innovatie stroomlijnen

Om tot innovaties te komen en de uitvoering ervan in goede banen te leiden, was RegioGroei op zoek naar een solide innovatiepartner.

Platforms voor vooruitgang

In de rol van innovatiepartner ontwikkelden we onder meer de Regio Exchange. Via dat platform kunnen omroepen eenvoudig content uitwisselen. Onderling en met de NOS. Dat maakt het bijvoorbeeld mogelijk om in de NOS-app naast landelijk nieuw ook nieuws uit je regio te lezen en om in regionale apps het belangrijkste landelijke nieuws te zien.

Een andere innovatie is het Web en App Platform. Daarmee kan elke omroep een eigen website en app uitbrengen, terwijl onder water de omroepen veel van de code delen. Zo kunnen regionale omroepen zich meten met landelijke nieuwsorganisaties met een veel groter budget. Ook de regionale apps kennen veel content, features en innovatieve functies.

Professionaliteit en groei

Met deze ontwikkelingen dragen we bij aan de professionaliteit en groei van de regionale omroepen. We bevorderen ook de kennisdeling, bijvoorbeeld met bijeenkomsten waarbij we laten zien welke technologische ontwikkelingen er zijn en hoe de omroepen daar baat bij kunnen hebben.

RTL : Online bijblijven en meeleven

RTL bereikt elke dag miljoenen mensen. Niet alleen via hun tv-uitzendingen, maar ook via hun digitale platforms en apps. Ibuildings en Egeniq zijn voor RTL een vaste partner bij het advies- en ontwikkeltraject van zulke digitale oplossingen.

Altijd en overal nieuws beleven
Consumenten willen actueel nieuws altijd en overal op de beste manier beleven via web en app. Op alle devices. Tegelijkertijd moet het voor redacties makkelijker worden om content uit te wisselen en te publiceren.

Centraal CMS voor alle nieuwsredacties
RTL Nieuws wilde de verouderde systemen vervangen door één centraal CMS voor alle nieuwsredacties. Het nieuwe systeem moest passen bij de snelle workflows van die redacties en alle soorten content aankunnen: van tekst tot tweets en van foto’s tot video’s. Ook de betrouwbaarheid van dit bedrijfskritische systeem was belangrijk. Uit vijf partijen koos RTL voor Ibuildings .

Naast Ibuildings werkte Egeniq aan de ontwikkeling van state-of-the-art apps voor RTL Nederland. Apps waarmee kijkers op de hoogte blijven en kunnen meeleven met hun favoriete programma. Die mobiele expertise leverde succesvolle apps op voor onder meer RTL Nieuws, RTLZ, RTL Boulevard, Voetbal Inside, Love Island, Weekend Miljonairs, RTL XL en Videoland.

Minder werk, meer bezoekers
De digitale oplossingen leverden RTL Nederland veel op. Marc Schreuder, adjunct-hoofdredacteur RTL Nieuws: “We zijn veel efficiënter geworden. We doen meer met minder mensen en maken minder kosten. De redacteuren kunnen makkelijker content plaatsen en delen en nieuwe dingen uitproberen. Mede hierdoor verdubbelde het afgelopen half jaar ons online bezoek.”

IT-oplossingen in de media- en entertainmentsector

Kunnen mediabedrijven voor hun advertentie-inkomsten concurreren met Google en hoe pak je dat aan? Wat wil de verwende mediaconsument over vijf jaar en wat moet er dus nu gebeuren? Kan AI content produceren of is de menselijke creativiteit onmisbaar? Is er tussen alle streamingsdiensten nog bestaansrecht voor bioscopen? In allerlei vraagstukken is IT minstens een schakel en nog vaker een sleutel. Wij horen graag je dromen en dillema’s.

Zo luisterden we naar de duidelijke eisen die Pathé stelt aan de digitale informatie- en verkoopkanalen: klanten moeten op elk platform de allerbeste ervaring krijgen en de infrastructuur van de e-commerce moet efficiënt zijn. Daar zorgen we voor. In opdracht van RTL Nederland ontwikkelen we digitale platforms en apps om hun miljoenenpubliek te bedienen. Onder meer voor RTL Nieuws, RTL Z, RTL Boulevard, Voetbal Inside en Love Island.

Andere branches

Ook buiten de sector Media & Entertainment is MyBit Group thuis. We kennen de uitdagingen én de oplossingen in de wereld van Energie & Circulair, Onderwijs, Overheid, Zorg & Lifestyle en NGO’s. Bekijk onze cases of neemt direct contact op om je vraagstuk voor te leggen.

Bekijk ook

NGO’s

coming soon

Zorg & Lifestyle

coming soon