Onderwijs

De volgende generatie bepaalt altijd de toekomst. Daarom is het zaak dat we onze kennis en kunde overdragen en tegelijkertijd ruimte bieden aan nieuwe inzichten. MyBit Group versterkt de sleutelrol van onderwijs met IT-oplossingen om kennis op te doen en te delen.
Sector Onderwijs
Sector Onderwijs

Voor de onderwijswereld brengt technologie zowel kansen als bedreigingen. Het is de kunst om kansen te benutten zonder de veiligheid uit het oog te verliezen.

SURF

Digitalisering voor docenten en onderzoekers

Binnen de ict-coöperatie SURF werken universiteiten, hogescholen, mbo-opleidingen, universitaire ziekenhuizen en onderzoeksinstellingen samen om digitale diensten in te kopen en te ontwikkelen. Ibuildings en Egeniq zijn voor SURF een vaste ontwikkelpartner.

Infrastructuur voor kennisdeling
Kennisdeling is de kurk waar het onderwijs en de wetenschap op drijft. De digitalisering daarvan is een speerpunt van SURF. De digitale infrastructuur die veel verschillende instituten moet bedienen, vraagt om voortdurende verbetering. En veiligheid.

Technologie én consultancy
Bij Ibuildings vindt SURF al vanaf de start de externe expertise die nodig is. Onder meer voor SURFmedia: de omvangrijke, on-demand en live streamingdienst waarmee zo’n 160 onderwijs- en onderzoeksinstituten video’s delen. Egeniq ontwikkelde als partner onder meer eduID, een identity app die gebruikers toegang geeft tot veilig afgeschermde systemen voor onderwijs en onderzoek.

Daarnaast adviseerde Ibuildings over de ideale zoektechnologie binnen de databases van SURF en werkte daarvoor verschillende proofs-of-concept uit. Ook bij de ontwikkeling van een internationaal platform voor samenwerking tussen docenten en wetenschappers dacht Ibuildings mee over de infrastructuur, de techniek, de interface en de koppeling met bestaande applicaties.

Niet de opdracht, maar de klant centraal
Al jarenlang vindt SURF in Ibuildings en Egeniq een vaste partner. Frank Pinxt, projectmanager bij SURF: “Ze zijn heel proactief: geen partij die de opdracht afwacht en dan aan de slag gaat. Integendeel, ze denken kritisch en pragmatisch mee en doen zeker niet klakkeloos wat je vraagt. Dat vind ik een meerwaarde. Ze stellen ons als klant centraal, niet zichzelf of de opdracht.”

IT-oplossingen in de onderwijssector

Hoe houden we onderwijsinstellingen up-to-date en relevant voor kritische studenten? Welke rol kan kunstmatige intelligentie spelen in het onderwijs? En welke rol niet? Hoe kunnen onderwijsinstellingen leren op afstand leuker en makkelijker maken? Hoe bewaken we ieders privacy en houden we grip op alle software? Wij laten zien hoe IT-oplossingen bijdragen aan een aantrekkelijke, veilige en beheersbare lesomgeving.

Daarom zijn we bijvoorbeeld de vaste ontwikkelpartner van SURF: de ict-coöperatie waarbinnen onderwijs- en onderzoeksinstellingen samenwerken om digitale diensten in te kopen en te ontwikkelen. We bouwden onder meer een on-demand en live streamingdienst waarmee zo’n 160 instellingen video’s delen. En we ontwikkelden een identity app die gebruikers toegang geeft tot veilig afgeschermde systemen voor onderwijs en onderzoek.

Andere branches

Ook buiten de sector Onderwijs is MyBit Group thuis. We kennen de uitdagingen én de oplossingen in de wereld van Energie & Circulair, Overheid, Media & Entertainment, Zorg & Lifestyle en NGO’s. Bekijk onze cases of neemt direct contact op om je vraagstuk voor te leggen.

Bekijk ook

Zorg & Lifestyle

coming soon

Energie & Circulair

coming soon