DSESoftware
MyBit Group

MyBit gaat met Vortex voor krachtenbundeling Nederlandse softwaremakers

Maatwerk softwareontwikkelaar MyBit uit Hilversum en investeringsmaatschappij Vortex Capital Partners hebben een partnership gesloten om, onder de naam van MyBit Group, de krachten van diverse Nederlandse maatwerksoftwarebedrijven te bundelen. MyBit en Vortex willen door middel van een buy-and-build strategie een sterke groep bouwen en hiermee de Nederlandse software-ontwikkelingssector verstevigen. Met de toevoeging van DSE Software uit Beverwijk ontstaat een betrouwbare IT-partner van formaat die klanten in bijna alle sectoren in Nederland kan bijstaan in het ontwikkelen van business-kritische software.

MyBit gaat met Vortex voor krachtenbundeling Nederlandse softwaremakers

MyBit, DSE en Vortex willen komende tijd meerdere gezonde Nederlandse maatwerksoftwarebedrijven aan zich binden, die zich onder de vleugels van de MyBit Group verder kunnen ontwikkelen en verder kunnen groeien. Door verdere schaalvergroting zijn de ervaren softwareontwikkelaars nog beter in staat om antwoord te geven op de toenemende vraag naar complexe softwareoplossingen. De groep trekt gezamenlijk op bij het aantrekken en opleiden van nieuw talent en door de uitwisseling van specialistische kennis is de groep nog beter in staat zijn om uitdagende en complexe projecten uit te voeren voor haar klanten.

“De markt van de software-maakindustrie in Nederland is erg versnipperd,” aldus Marcel Flipse, CEO van de combinatie. “Kleine en enkele wat grotere bedrijven maken technisch gezien de meest vernuftige applicaties, maar op zakelijk terrein is er vaak veel te winnen. De combinatie stelt zich op als verbinder van verschillende bedrijven in de software-maakindustrie”.

De MyBit Group beheerst vele verschillende technieken die relevant zijn om antwoord te geven op de steeds complexere vraagstukken op IT-gebied. De applicaties die de aangesloten bedrijven vervaardigen worden veelal ingezet in het hart van de bedrijfsprocessen van haar klanten. Langdurige partnerships met klanten zijn dan ook eerder regel dan uitzondering. De gemeenschappelijke deler voor bestaande en nieuwe bedrijven in de groep is een volledige focus op het maken van kwaliteitssoftware voor klanten.

Met de aansluiting van DSE Software uit Beverwijk verstevigt de groep, goed voor een omzet van ongeveer 10 miljoen euro, haar positie binnen de software-maakindustrie. De bedrijven die zich aansluiten bij MyBit Group profiteren van de voordelen van gezamenlijkheid, maar behouden hun eigen identiteit, cultuur en karakter. Flipse: “Medewerkers die onder goede omstandigheden op de juiste plek zitten, blijven zich zo thuis voelen en kunnen zich verder ontwikkelen. De menselijke maat blijft gewaarborgd. Het IT-werk blijft op deze manier uitdagend en interessant voor de knappe koppen die in de software-maakindustrie werkzaam zijn.”

Evert Jan de Groot, partner bij Vortex Capital Partners: “Vortex is al 10 jaar betrokken als actieve aandeelhouder bij software- en techbedrijven. We zien in toenemende mate dat bedrijven ervoor kiezen om niet alle softwareontwikkeling zelf te doen. Mybit en DSE zijn ervaren en betrouwbare softwareontwikkelaars, die al jarenlang het vertrouwen krijgen van vele klanten om business kritieke software te ontwikkelen en te onderhouden. We zijn buitengewoon enthousiast over beide bedrijven en hun teams, alsook over de verdere schaalvergroting en het groeipotentieel.

Beverwijk
DSESoftware

DSE Software

Beverwijk

DSE Software

DSE Software wordt Poort80. Poort80 Beverwijk levert op maat gemaakte oplossingen voor unieke, complexe bedrijfsprocessen.
  • PHP Development
  • C# .NET

naar de website