Egeniq
MyBit Group

Egeniq wordt onderdeel van de MyBit Group

Appontwikkelaar Egeniq uit Utrecht wordt onderdeel van de MyBit Group. De aansluiting van Egeniq is een wezenlijke stap in de strategische uitbreiding van de MyBit Group als marktleider in maatwerksoftwareontwikkeling in Nederland.

Egeniq wordt onderdeel van de MyBit Group

De overname is onderdeel van een buy-and-buildstrategie en volgt op eerdere overnames door MyBit. Na de overname telt MyBit Group 165 medewerkers. Gezamenlijk zijn zij verantwoordelijk voor een omzet van circa 18 miljoen euro.

Egeniq is opgericht in 2010 door Ivo Jansch en Peter Verhage. De appdeveloper werkt sinds 2010 aan honderden apps en worden dagelijks door miljoenen Nederlanders gebruikt. Het DNA van Egeniq ligt in het creëren van cutting edge oplossingen voor complexe technische vraagstukken. Egeniq werkt voor veel A+ klanten, waarbij de applicaties een strategisch onderdeel zijn van de bedrijfsvoering. Zo bouwde Egeniq apps voor mediapartijen als RTL, de publieke omroepen, FD MediaGroep en Pathé, en werkte Egeniq mee aan grote overheids apps zoals de CoronaMelder en CoronaCheck apps. Het team van Egeniq bestaat uit 40 ervaren developers.Marcel Flipse, CEO van de MyBit Group: “Mobile app development wordt een steeds belangrijker en volwassener marktsegment binnen een steeds verder consoliderende IT sector. Egeniq levert eersteklas, spraakmakende en baanbrekende maatwerksoftwareontwikkeling voor ieder platform of device. Het past hierbij uitstekend binnen de buy-and-buildstrategie die we samen met Vortex hebben uitgestippeld.”

Oprichters Jansch en Verhage van Egeniq blijven leiding geven aan de verdere uitbouw van de appontwikkelaar binnen de MyBit Group. Daarnaast moet hun expertise verder bijdragen aan de verdere consolidatie en uitbreiding van de MyBit Group. Jansch: “Met de aansluiting bij de Mybit Group kunnen wij onze groei voortzetten. Onze klanten krijgen door de samenwerking toegang tot een breed aanbod aan diensten en specialisaties dat binnen de groep beschikbaar is. Vanaf onze eerste gesprekken bleek dat ons DNA heel goed op elkaar aansluit.”

Frank Troost van Marktlink begeleidde Egeniq bij de transactie: “Deze overname past goed bij de huidige marktontwikkelingen, waar software een steeds bredere impact krijgt in organisaties. Egeniq is een sterke speler binnen de mobile app development markt en kan als onderdeel van de MyBit Group verder doorgroeien met een blijvende focus op mobile app development.”

MyBit Group

De MyBit Group is een groeiende groep gespecialiseerde maatwerksoftware hubs, die door middel van een buy-and-buildstrategie samen met de gespecialiseerde tech investeerder Vortex een sterke groep bouwt met als doel de Nederlandse softwareontwikkelingssector te verstevigen. Vorig jaar werd DSE Software uit Beverwijk als IT-partner aan MyBit toegevoegd, die klanten in bijna alle Nederlandse sectoren kan bijstaan in het ontwikkelen van business-kritische software. Meer recent werden ook het Rotterdamse Dockbite (digitale strategie, consultancy, innovatie) en Gate51 uit Amersfoort (online applicaties) aan de groep toegevoegd.

Vortex is een gespecialiseerde investeerder die zich richt op software-, internet- en tech-gedreven ondernemingen. Het investeringsfonds focust zich op kleine en middelgrote ondernemingen met een groot groeipotentieel. Het team combineert brede ondernemingservaring met diepe technische expertise om ambitieuze ondernemers en management teams als actieve partner te ondersteunen met het realiseren van hun groeiambities. Tijdens de afgelopen 10 jaar heeft Vortex met deze strategie 23 platforminvesteringen gedaan met meer dan 30 vervolginvesteringen.

Evert Jan de Groot, managing partner bij Vortex Capital Partners: “Ivo en Peter hebben sinds 2010 Egeniq uitgebouwd tot een van de leidende spelers op het gebied van app development in Nederland terwijl de MyBit Group met name sterk is op het gebied van web development. Door de aansluiting van Egeniq wordt door MyBit Group een volgende belangrijke stap gemaakt om marktleider te worden op het gebied van maaksoftware.”

Jaarlijks organiseert Egeniq het developer evenement Appdevcon, waar internationale experts op het gebied van app development de nieuwste kennis en technieken delen. Door de aansluiting bij de MyBit Group zal Appdevcon verbreden naar aanvullende toepassingsgebieden.

Egeniq - MyBit Group
Hilversum
Egeniq

Egeniq

Hilversum

Egeniq

Slimme apps. Voor elk platform of apparaat. Op maat gemaakt voor jou.
  • Android (Kotlin)
  • iOS (Swift)
  • Solution Architecture
  • Web apps
  • Backend (integraties)
  • Objective-c

naar de website