Peercode

Peercode helpt uw kennis op het gebied van sport en gezondheid om te zetten in inspirerende websites en applicaties.
Peercode
Peercode

Peercode helpt uw kennis op het gebied van sport en gezondheid om te zetten in inspirerende websites en (mobiele) applicaties. Tevens leveren wij in opdracht maatwerk in diverse interactieve diensten en websites en creëren wij uit eigen initiatief innovatieve producten.

Inmiddels bestaat Peercode (opgericht als in2sports BV in september 1999) uit een uitgebalanceerd team van ervaren professionals uit verschillende gebieden, zoals management, marketing & sales, software architectuur, web design, (cognitieve) ergonomie en sport & gezondheid. In de loop der jaren hebben wij een groot netwerk opgebouwd van kennisleveranciers uit verschillende takken van sport en gezondheid. Op deze manier zijn wij in staat om op effectieve en efficiënte wijze nieuwe, kwalitatief hoogstaande interactieve diensten te ontwikkelen. Een greep uit de groep professionals waar we mee werken zijn Gerard Jorna (Senior Human Factors specialist bij Philips Design), Jacco Elting, Theo Joosten, Alex Reijnders en Luc van Agt (sportfysioloog van PSV voetbal en PSV zwemmen).

Wij zijn regelmatig op zoek naar versterking van ons team. Heb jij minimaal een afgeronde HBO Informatica opleiding en spreekt ons product je aan neem dan contact met ons op.

Onze skills

  • Laravel

Onze projecten

Erasmus MC

Persoonlijke app voor reumapatiënten

Bijna twee miljoen Nederlander hebben last van reuma. Die ziekte omvat meer dan honderd chronische aandoeningen en is dus voor iedereen anders. Samen met het Erasmus MC ontwikkelden we een app die voor elke patiënt persoonlijk is.

Een app als hulp

Omdat reuma voor iedereen anders is en die ziekte behoorlijk ontwrichtend kan zijn, hebben patiënten veel aan persoonlijke informatie, tips en tools. De afdeling Reumatologie van het Erasmus MC wilde met dat doel een app ontwikkelen.

Tips, agenda, video’s en infogame

De Reuma App stelt de gebruiker vragen over bijvoorbeeld bewegen, werk, medicatie of pijn. Op basis van de antwoorden krijgt de gebruiker persoonlijke informatie en tips. Patiënten kunnen bijhouden hoe ze zich per dag voelen, zodat hun medisch logboek nieuwe inzichten geeft. De agendafunctie van app helpt als geheugensteuntje voor het innemen van medicatie en afspraken met de reumatoloog.

Via de app kunnen patiënten video’s bekijken van oefeningen die de gewrichten soepel maken. En er zijn video’s met tips om handelingen zoals het uitwringen van een doekje makkelijker te maken. Voor de vele jonge patiëntjes is in de app ook een game te vinden die spelenderwijs uitlegt hoe ontstekingsreuma precies werkt.

Meer grip op reuma

De app die we in samenwerking met het Erasmus MC hebben ontwikkeld, blinkt uit in gebruiksgemak en combineert pragmatisch gebruik door patiënten met grondige wetenschappelijke kennis. De app geeft patiënten meer inzicht in hun ziekte en helpt ze om de ziektelast te dragen.

Certificeringen & Partners