Ibuildings

Robuuste maatwerkapplicaties. Op tijd en binnen budget. Onderhoudbaar en toekomstbestendig.
Ibuildings Vlissingen
Ibuildings Vlissingen

Ibuildings is een gespecialiseerd en kennisgestuurd technisch internetbureau dat bedrijven en organisaties helpt bij het succesvol implementeren van moderne webtechnologie.

We ontwikkelen de software-infrastructuur achter de volgende generatie online bedrijven. We helpen bij de strategische overgang van bedrijven naar online ondernemingen. Dit omvat high-performance websites, API-services, self-service omgevingen, slimme mobiele apps en oplossingen voor enterprise content management.

Dit doen we door gebruik te maken van open standaarden, de beste open source softwarecomponenten en een robuust proces dat ons in staat stelt om de juiste oplossingen voor onze klanten op tijd en binnen het budget te leveren.

Onze skills

  • PHP

Onze projecten

Alliander

Één CMS, drie websites

Netwerkbedrijf Alliander voorziet een derde van alle adressen in Nederland van energie. Om ook de online aanwezigheid solide te laten zijn, betrok het bedrijf ons bij de bouw van drie belangrijkste websites.

Gebruiksvriendelijk aan voor- en achterkant
De bestaande corporate website, de klantensite en de site gericht op recruitment waren volgens Alliander aan vervanging toe. De eisen: nieuwe, toegankelijke en solide sites voor elk device die aan de achterkant eenvoudig te vullen, te updaten, te controleren, en uit te breiden zijn.

Drupal als basis voor de drie websites
In gesprek bleek dat Alliander zowel de voorkant als de achterkant van de drie essentiële sites wilde vernieuwen. Kijkend naar het nieuwe contentbeheer koos Alliander nadrukkelijk voor Drupal. Dat kent voor IT-beheer veel mogelijkheden voor controle, updates en uitbreiding. Voor interne gebruikers staat het bekend om zijn eenvoud en gemak. Met ons als expert in Drupal lukte het om in een aantal slimme stappen tot oplevering te komen. Daarvoor volgde wij het model dat Alliander gebruikt bij alle digitale ontwikkeling: OTAP (Ontwikkeling, Test, Acceptatie en Productie). Wij speelde in het proces een sleutelrol als sparringpartner, procesbewaker en spil tussen techneuten, creatieven en de organisatie.

Draaiend binnen deadlines en budget
Alliander waardeerde het strakke procesmanagement van Ibuildings, waarbij de opdracht binnen de beloofde tijd en binnen het besproken budget werd afgerond. Ze vonden dat met name bijzonder, omdat Drupal binnen Alliander nog onbekend was en daar goed ingebed moest worden.

RTL : Online bijblijven en meeleven

RTL bereikt elke dag miljoenen mensen. Niet alleen via hun tv-uitzendingen, maar ook via hun digitale platforms en apps. Ibuildings en Egeniq zijn voor RTL een vaste partner bij het advies- en ontwikkeltraject van zulke digitale oplossingen.

Altijd en overal nieuws beleven
Consumenten willen actueel nieuws altijd en overal op de beste manier beleven via web en app. Op alle devices. Tegelijkertijd moet het voor redacties makkelijker worden om content uit te wisselen en te publiceren.

Centraal CMS voor alle nieuwsredacties
RTL Nieuws wilde de verouderde systemen vervangen door één centraal CMS voor alle nieuwsredacties. Het nieuwe systeem moest passen bij de snelle workflows van die redacties en alle soorten content aankunnen: van tekst tot tweets en van foto’s tot video’s. Ook de betrouwbaarheid van dit bedrijfskritische systeem was belangrijk. Uit vijf partijen koos RTL voor Ibuildings .

Naast Ibuildings werkte Egeniq aan de ontwikkeling van state-of-the-art apps voor RTL Nederland. Apps waarmee kijkers op de hoogte blijven en kunnen meeleven met hun favoriete programma. Die mobiele expertise leverde succesvolle apps op voor onder meer RTL Nieuws, RTLZ, RTL Boulevard, Voetbal Inside, Love Island, Weekend Miljonairs, RTL XL en Videoland.

Minder werk, meer bezoekers
De digitale oplossingen leverden RTL Nederland veel op. Marc Schreuder, adjunct-hoofdredacteur RTL Nieuws: “We zijn veel efficiënter geworden. We doen meer met minder mensen en maken minder kosten. De redacteuren kunnen makkelijker content plaatsen en delen en nieuwe dingen uitproberen. Mede hierdoor verdubbelde het afgelopen half jaar ons online bezoek.”

Certificeringen & Partners