Mybit-group-logo

Egeniq wordt onderdeel van de MyBit Group

Hilversum, 16 februari 2023 – Appontwikkelaar Egeniq uit Utrecht  wordt onderdeel van de MyBit Group. De aansluiting van Egeniq is een wezenlijke stap in de strategische uitbreiding van de MyBit Group als marktleider in maatwerksoftwareontwikkeling in Nederland. De overname is onderdeel van een buy-and-buildstrategie en volgt op eerdere overnames door MyBit. Na de overname telt MyBit Group 165 medewerkers. Gezamenlijk zijn zij verantwoordelijk voor een omzet van circa 18 miljoen euro.

Egeniq is opgericht in 2010 door Ivo Jansch en Peter Verhage. De appdeveloper werkt sinds 2010 aan honderden apps en worden dagelijks door miljoenen Nederlanders gebruikt. Het DNA van Egeniq ligt in het creëren van cutting edge oplossingen voor complexe technische vraagstukken. Egeniq werkt voor veel A+ klanten, waarbij de applicaties een strategisch onderdeel zijn van de bedrijfsvoering. Zo bouwde Egeniq apps voor mediapartijen als RTL, de publieke omroepen, FD MediaGroep en Pathé, en werkte Egeniq mee aan grote overheids apps zoals de CoronaMelder en CoronaCheck apps. Het team van Egeniq bestaat uit 40 ervaren developers.Marcel Flipse, CEO van de MyBit Group: “Mobile app development wordt een steeds belangrijker en volwassener marktsegment binnen een steeds verder consoliderende IT sector. Egeniq levert eersteklas, spraakmakende en baanbrekende maatwerksoftwareontwikkeling voor ieder platform of device. Het past hierbij uitstekend binnen de buy-and-buildstrategie die we samen met Vortex hebben uitgestippeld.”

Oprichters Jansch en Verhage van Egeniq blijven leiding geven aan de verdere uitbouw van de appontwikkelaar binnen de MyBit Group. Daarnaast moet hun expertise verder bijdragen aan de verdere consolidatie en uitbreiding van de MyBit Group. Jansch: “Met de aansluiting bij de Mybit Group kunnen wij onze groei voortzetten. Onze klanten krijgen door de samenwerking toegang tot een breed aanbod aan diensten en specialisaties dat binnen de groep beschikbaar is. Vanaf onze eerste gesprekken bleek dat ons DNA heel goed op elkaar aansluit.”

Frank Troost van Marktlink begeleidde Egeniq bij de transactie: “Deze overname past goed bij de huidige marktontwikkelingen, waar software een steeds bredere impact krijgt in organisaties. Egeniq is een sterke speler binnen de mobile app development markt en kan als onderdeel van de MyBit Group verder doorgroeien met een blijvende focus op mobile app development.”

MyBit Group
De MyBit Group is een groeiende groep gespecialiseerde maatwerksoftware hubs, die door middel van een buy-and-buildstrategie samen met de gespecialiseerde tech investeerder Vortex een sterke groep bouwt met als doel de Nederlandse softwareontwikkelingssector te verstevigen. Vorig jaar werd DSE Software uit Beverwijk als IT-partner aan MyBit toegevoegd, die klanten in bijna alle Nederlandse sectoren kan bijstaan in het ontwikkelen van business-kritische software. Meer recent werden ook het Rotterdamse Dockbite (digitale strategie, consultancy, innovatie) en Gate51 uit Amersfoort (online applicaties) aan de groep toegevoegd.

Vortex is een gespecialiseerde investeerder die zich richt op software-, internet- en tech-gedreven ondernemingen. Het investeringsfonds focust zich op kleine en middelgrote ondernemingen met een groot groeipotentieel. Het team combineert brede ondernemingservaring met diepe technische expertise om ambitieuze ondernemers en management teams als actieve partner te ondersteunen met het realiseren van hun groeiambities. Tijdens de afgelopen 10 jaar heeft Vortex met deze strategie 23 platforminvesteringen gedaan met meer dan 30 vervolginvesteringen.


Evert Jan de Groot, managing partner bij Vortex Capital Partners: “Ivo en Peter hebben sinds 2010 Egeniq uitgebouwd tot een van de leidende spelers op het gebied van app development in Nederland terwijl de MyBit Group met name sterk is op het gebied van web development. Door de aansluiting van Egeniq wordt door MyBit Group een volgende belangrijke stap gemaakt om marktleider te worden op het gebied van maaksoftware.”

Jaarlijks organiseert Egeniq het developer evenement Appdevcon, waar internationale experts op het gebied van app development de nieuwste kennis en technieken delen. Door de aansluiting bij de MyBit Group zal Appdevcon verbreden naar aanvullende toepassingsgebieden.

Gate51 sluit zich aan bij de MyBit Group

Hilversum, 16 december 2022. Gate51 uit Amersfoort, specialist in ontwikkeling van online
applicaties wordt onderdeel van de MyBit Group. Met deze acquisitie vergroot de MyBit Group haar slagkracht in de markt van maatwerk software ontwikkeling. Naast een team ervaren specialisten in Amersfoort gaat ook het team van programmeurs met kantoor in Gdansk over naar de MyBit Group.

Marcel Flipse, CEO van de MyBit Group: “We zijn blij met de versterking van zowel de specialisten van Gate51 uit Amersfoort als het ervaren team programmeurs van Pro51 uit Polen. De activiteiten van Gate51 en Sites51 zullen samengaan met de activiteiten bij MyBit in Hilversum.”

Onno Steman, Managing Director van MyBit: “Gate51 laat zien dat het werken als een hecht team garant staat voor succesvolle software-oplossingen en website-ontwikkeling. Door het toevoegen van Gate51 aan MyBit versterken we ons team met ervaren consultants en programmeurs.”

Arian Schoen, Founder van Gate51: “De MyBit Group heeft een sterke positie op de Nederlandse markt. Gate51 heeft veel te bieden en wil graag de volgende stap maken voor haar klanten en medewerkers. De MyBit Group heeft een vergelijkbaar DNA, met een focus op hoge klanttevredenheid en oog voor haar medewerkers. Daarmee is de MyBit Group de ideale eigenaar om deze vervolgstap te maken.”

Gate51
Gate51 is opgericht in 2014 met als missie om webapplicatie- en website ontwikkeling toegankelijker te maken. Daarbij zijn de klantrelatie, -communicatie en functionele voorbereiding key.
Het team van Gate51 bestaat uit ervaren functioneel-technische consultants, die verantwoordelijk zijn voor het uitvragen en uitwerken van de klantvraag, het aansturen van de technische afdeling en de support.
Meer informatie op https://gate51.nl

Dockbite wordt onderdeel van de MyBit Group

Dé Rotterdamse digitale innovatie- en maatwerksoftware ontwikkelaar Dockbite gaat verder onder de vleugels van de MyBit Group. Dockbite wordt onderdeel van een snel groeiende groep met meerdere gespecialiseerde maatwerksoftware hubs, die door middel van een buy-and-build strategie een sterke groep bouwt en hiermee de Nederlandse software-ontwikkelingssector verstevigt.

De aansluiting van Dockbite bij de MyBit Group geeft beide partijen een versterking op digitale strategie, consultancy, innovatie en ontwikkeling van maatwerksoftware en het aantrekken en opleiden van nieuw talent om complexe projecten uit te voeren voor haar klanten.

De oprichters van Dockbite, Jasper de Leuw en Jasper Weeteling, zullen actief betrokken blijven bij de verdere doorgroei van Dockbite. Jasper Weeteling zal als managing director verantwoordelijk blijven voor Dockbite. Daarnaast zal Jasper Weeteling binnen de MyBit Group betrokken zijn bij de commerciële strategie en de integrale propositie van de groep.

Jasper Weeteling: “met de kracht van de Mybit Group en de betrokkenheid van Vortex Capital Partners, zie ik kansen om de toenemende vraag naar complexe maatwerksoftwareoplossingen nog beter te kunnen bedienen aan de opdrachtgevers van Dockbite. Daarnaast krijg ik veel energie van de gezamenlijke ambitie die ik met Marcel Flipse (CEO van de MyBit Group) deel en kijk uit om verder te bouwen aan een goede software partner op grotere schaal. Dockbite, speler voor exploratie, AI en maatwerksoftware, zal als strategische Mybit Group hub in Rotterdam verder worden uitgebouwd, iets wat past in mijn strategie voor Dockbite”

Marcel: “Met de aansluiting van Dockbite vestigt de MyBit Group zich in Rotterdam. Wij zien Dockbite als een innovatief bedrijf, dat als hub in de omgeving Rotterdam onder de vleugels van de MyBit Group verder kan groeien. Ook verwelkomen we de innovatieve kracht van Dockbite in de gelederen van de MyBit Group en zien met enthousiasme uit naar de samenwerking met Dockbite.”

MyBit Poland

We are happy to announce the launch of MyBit Poland – part of the MyBit Group. After 10 years of cooperation with Marcin Król we have strengthened our presence in Poland by establishing MyBit Poland – part of the MyBit Group.

MyBit gaat met Vortex voor krachtenbundeling Nederlandse softwaremakers

DSE Software eerste toevoeging buy-and-buildstrategie MyBit Group

Hilversum, 22 maart 2022 – Maatwerk softwareontwikkelaar MyBit uit Hilversum en investeringsmaatschappij Vortex Capital Partners hebben een partnership gesloten om, onder de naam van MyBit Group, de krachten van diverse Nederlandse maatwerksoftwarebedrijven te bundelen. MyBit en Vortex willen door middel van een buy-and-build strategie een sterke groep bouwen en hiermee de Nederlandse software-ontwikkelingssector verstevigen. Met de toevoeging van DSE Software uit Beverwijk ontstaat een betrouwbare IT-partner van formaat die klanten in bijna alle sectoren in Nederland kan bijstaan in het ontwikkelen van business-kritische software.

MyBit, DSE en Vortex willen komende tijd meerdere gezonde Nederlandse maatwerksoftwarebedrijven aan zich binden, die zich onder de vleugels van de MyBit Group verder kunnen ontwikkelen en verder kunnen groeien. Door verdere schaalvergroting zijn de ervaren softwareontwikkelaars nog beter in staat om antwoord te geven op de toenemende vraag naar complexe softwareoplossingen. De groep trekt gezamenlijk op bij het aantrekken en opleiden van nieuw talent en door de uitwisseling van specialistische kennis is de groep nog beter in staat zijn om uitdagende en complexe projecten uit te voeren voor haar klanten.

“De markt van de software-maakindustrie in Nederland is erg versnipperd,” aldus Marcel Flipse, CEO van de combinatie. “Kleine en enkele wat grotere bedrijven maken technisch gezien de meest vernuftige applicaties, maar op zakelijk terrein is er vaak veel te winnen. De combinatie stelt zich op als verbinder van verschillende bedrijven in de software-maakindustrie”.

De MyBit Group beheerst vele verschillende technieken die relevant zijn om antwoord te geven op de steeds complexere vraagstukken op IT-gebied. De applicaties die de aangesloten bedrijven vervaardigen worden veelal ingezet in het hart van de bedrijfsprocessen van haar klanten. Langdurige partnerships met klanten zijn dan ook eerder regel dan uitzondering. De gemeenschappelijke deler voor bestaande en nieuwe bedrijven in de groep is een volledige focus op het maken van kwaliteitssoftware voor klanten.

Met de aansluiting van DSE Software uit Beverwijk verstevigt de groep, goed voor een omzet van ongeveer 10 miljoen euro, haar positie binnen de software-maakindustrie. De bedrijven die zich aansluiten bij MyBit Group profiteren van de voordelen van gezamenlijkheid, maar behouden hun eigen identiteit, cultuur en karakter. Flipse: “Medewerkers die onder goede omstandigheden op de juiste plek zitten, blijven zich zo thuis voelen en kunnen zich verder ontwikkelen. De menselijke maat blijft gewaarborgd. Het IT-werk blijft op deze manier uitdagend en interessant voor de knappe koppen die in de software-maakindustrie werkzaam zijn.”

Evert Jan de Groot, partner bij Vortex Capital Partners: “Vortex is al 10 jaar betrokken als actieve aandeelhouder bij software- en techbedrijven. We zien in toenemende mate dat bedrijven ervoor kiezen om niet alle softwareontwikkeling zelf te doen. Mybit en DSE zijn ervaren en betrouwbare softwareontwikkelaars, die al jarenlang het vertrouwen krijgen van vele klanten om business kritieke software te ontwikkelen en te onderhouden. We zijn buitengewoon enthousiast over beide bedrijven en hun teams, alsook over de verdere schaalvergroting en het groeipotentieel.

mybit-group.com