Egeniq

Slimme apps. Voor elk platform of apparaat. Op maat gemaakt voor jou.
MyBit Group office
MyBit Group office

We maken eersteklas apps. Slim, innovatief en baanbrekend. Voor elk platform of apparaat. Kortom: het maken van apps maakt ons gelukkig. In de wereld van vandaag zijn apps een levenslijn geworden. Wat is de meest effectieve manier om informatie te verspreiden over ophaaldagen voor grofvuil? Via een app. Wilt u de volgende generatie Fortnite op uw smartwatch hebben? Wij zullen een app ontwerpen. En wat dacht u van een nieuwe backend voor uw webshop? Een app kan het antwoord zijn. En Egeniq is de aangewezen partij. Waarom? Omdat we bij elke gelegenheid gebruik zullen maken van onze kennis en expertise om u te helpen uw bedrijf te verbeteren.

Onze skills

  • Android (Kotlin)

  • iOS (Swift)

  • Solution Architecture

  • Web apps

  • Backend (integraties)

  • Objective-c

Wij werken voor

Onze projecten

Pathé Thuis : Miljoenen tevreden filmfans

De miljoenen filmfans die de bioscopen van Pathé bezoeken, kunnen vooraf online kaartjes kopen, korting krijgen en trailers bekijken. Of kiezen voor een bioscoopervaring thuis. Poort80 en Egeniq zorgden dat het e-commerce- en streamingplatform vlekkeloos werkt en steeds meer service biedt.

Een optimaal e-commerceplatform
Pathé heeft duidelijke eisen aan de digitale informatie- en verkoopkanalen: klanten moeten op elk platform de allerbeste ervaring krijgen en de infrastructuur van de e-commerce moet naadloos aansluiten op alle bedrijfsprocessen.

Tickets kopen, delen, inzien en annuleren
Poort80 en Egeniq ontwikkelen al meer dan tien jaar het e-commerceplatform van Pathé en verzorgen ook de hosting en het applicatiebeheer. In die jaren hebben ze de online verkoop van tickets steeds meer mogelijkheden gegeven. Filmliefhebbers kunnen nu onder meer heel eenvoudig online tickets kopen, persoonlijke korting krijgen en tickets delen, inzien en annuleren.

Voor de medewerkers van Pathé ontwikkelden Poort80 en Egeniq een webapplicatie met klantenservice-functies. Daarmee kan iedere medewerker iedere klant snel behulpzaam zijn. Als vaste partner ontwikkelden ze onder meer ook de apps voor de streamingdienst, X-box One en AppleTV. Daarnaast namen ze het totale backend platform van Pathe Thuis voor hun rekening.

Snel schakelen in een duurzame samenwerking
In een multimediaal concurrentieveld dat zich razendsnel ontwikkelt, wil Pathé haar bezoekers online steeds meer gemak en beleving bieden. Door de duurzame samenwerking met Poort80 en Egeniq zijn binnen het bestaande e-commerceplatform nieuwe functionaliteiten snel en solide te realiseren.

Shared values

De gebruiker centraal Geen vendor lock-in Transparantie

SURF

Digitalisering voor docenten en onderzoekers

Binnen de ict-coöperatie SURF werken universiteiten, hogescholen, mbo-opleidingen, universitaire ziekenhuizen en onderzoeksinstellingen samen om digitale diensten in te kopen en te ontwikkelen. Ibuildings en Egeniq zijn voor SURF een vaste ontwikkelpartner.

Infrastructuur voor kennisdeling
Kennisdeling is de kurk waar het onderwijs en de wetenschap op drijft. De digitalisering daarvan is een speerpunt van SURF. De digitale infrastructuur die veel verschillende instituten moet bedienen, vraagt om voortdurende verbetering. En veiligheid.

Technologie én consultancy
Bij Ibuildings vindt SURF al vanaf de start de externe expertise die nodig is. Onder meer voor SURFmedia: de omvangrijke, on-demand en live streamingdienst waarmee zo’n 160 onderwijs- en onderzoeksinstituten video’s delen. Egeniq ontwikkelde als partner onder meer eduID, een identity app die gebruikers toegang geeft tot veilig afgeschermde systemen voor onderwijs en onderzoek.

Daarnaast adviseerde Ibuildings over de ideale zoektechnologie binnen de databases van SURF en werkte daarvoor verschillende proofs-of-concept uit. Ook bij de ontwikkeling van een internationaal platform voor samenwerking tussen docenten en wetenschappers dacht Ibuildings mee over de infrastructuur, de techniek, de interface en de koppeling met bestaande applicaties.

Niet de opdracht, maar de klant centraal
Al jarenlang vindt SURF in Ibuildings en Egeniq een vaste partner. Frank Pinxt, projectmanager bij SURF: “Ze zijn heel proactief: geen partij die de opdracht afwacht en dan aan de slag gaat. Integendeel, ze denken kritisch en pragmatisch mee en doen zeker niet klakkeloos wat je vraagt. Dat vind ik een meerwaarde. Ze stellen ons als klant centraal, niet zichzelf of de opdracht.”

Shared values

Geen vendor lock-in Maatschappelijke verantwoordelijkheid Privacy en security by design Transparantie

HellaHome

Online videoconsult

Op afstand je huisarts spreken en een eerste diagnose horen: dat kan met HellaHome, het platform voor videoconsulting dat we ontwikkelden.

Antwoord op zorgvraagstuk

Bij de zorg zit de coronapandemie in het achterhoofd en geldt een steeds grotere kostenstijging en onderbezetting. Tegen die achtergrond is diagnostiek op afstand een van de oplossingen.

Veilige videogesprekken

Via het platform voor videoconsults kunnen huisartsen en patiënten elkaar op afspraak zien en horen. Hiervoor hebben we een Jitsi-omgeving voor videoconferencing ingericht met een eigen design. Doordat Jitsi werkt op basis van een zelf te definiëren string of naam, geeft HellaHome elke afspraak een eigen, unieke en niet herleidbare videolink. Dat waarborgt de privacy en veiligheid van artsen en patiënten. HellaHome synchroniseert automatisch met de agenda van de arts en kent ook de mogelijkheid voor uitnodigings- en herinneringsmails.

Tijdwinst zonder kwaliteitsverlies

Met HellaHome hebben artsen een efficiënte tool om patiënten te zien en spreken. En patiënten kunnen vanuit huis een arts raadplegen. Dat levert tijdwinst op en bespaart kosten, terwijl de kwaliteit van het consult hetzelfde blijft.

Shared values

Geen vendor lock-in Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Dictu

Capaciteit voor apps

Dictu is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Economische Zaken en bouwt software voor de overheid. Met name voor de ontwikkeling van mobiele apps doet Dictu graag een beroep op ons.

Partner om op te schalen

Bij het speciale App Loket van Dictu werd de vraag naar nieuwe apps steeds groter. Om verantwoord op te schalen zocht Dictu naar een passende partner.

Ontwikkelaars op aanvraag

De samenwerking ontstond tijdens de coronapandemie, toen onze ontwikkelaars en Dictu samen aan de CoronaMelder werkten. Dat beviel zo goed, dat we Dictu daarna ook bij andere projecten mochten ondersteunen. Binnen het partnership leveren we op regelmatige basis ontwikkelaars voor diverse app-projecten. Vaak is dat in de rol van lead developer.

Professionaliteit en groei

Door het snel leveren van capaciteit met de juiste expertise geven we Dictu de armslag die ze nodig hebben om de vraag naar apps te beantwoorden. Apps die vanzelfsprekend voldoen aan de strenge standaarden binnen de overheid.

Shared values

Maatschappelijke verantwoordelijkheid Privacy en security by design Transparantie

RegioGroei

Stroom van innovatie

RegioGroei is het innovatiecentrum van de regionale publieke omroepen. Als innovatiepartner van dit centrum delen we kennis, geven we advies en jagen we concrete technologische ontwikkelingen aan.

Innovatie stroomlijnen

Om tot innovaties te komen en de uitvoering ervan in goede banen te leiden, was RegioGroei op zoek naar een solide innovatiepartner.

Platforms voor vooruitgang

In de rol van innovatiepartner ontwikkelden we onder meer de Regio Exchange. Via dat platform kunnen omroepen eenvoudig content uitwisselen. Onderling en met de NOS. Dat maakt het bijvoorbeeld mogelijk om in de NOS-app naast landelijk nieuw ook nieuws uit je regio te lezen en om in regionale apps het belangrijkste landelijke nieuws te zien.

Een andere innovatie is het Web en App Platform. Daarmee kan elke omroep een eigen website en app uitbrengen, terwijl onder water de omroepen veel van de code delen. Zo kunnen regionale omroepen zich meten met landelijke nieuwsorganisaties met een veel groter budget. Ook de regionale apps kennen veel content, features en innovatieve functies.

Professionaliteit en groei

Met deze ontwikkelingen dragen we bij aan de professionaliteit en groei van de regionale omroepen. We bevorderen ook de kennisdeling, bijvoorbeeld met bijeenkomsten waarbij we laten zien welke technologische ontwikkelingen er zijn en hoe de omroepen daar baat bij kunnen hebben.

Shared values

Geen vendor lock-in Transparantie

Ministerie van BZK

Werken aan de wallet

De EU kent het European Digital Identity (EDI)-project. Het doel is dat de burgers van alle lidstaten over een paar jaar beschikken over een digitale wallet. In opdracht van ICTU werken we voor het ministerie van BKZ aan een Nederlands prototype, dat als Europees voorbeeld kan dienen.

Invloed op ontwikkeling

Met een eigen wallet wil Nederland positieve invloed uitoefenen op de ontwikkeling van de Europese wallet. Vooral om te borgen dat de digitale tool straks voldoet aan strenge eisen op het gebied van privacy en security.

Privacy als speerpunt

De wallet stelt een burger in staat om bijvoorbeeld aan te tonen dat hij of zij een rijbewijs heeft, ouder dan achttien is of een diploma heeft. Uitgangspunt is dat burgers bij het aantonen een minimale hoeveelheid data delen. Zo kun je bewijzen dat je ouder dan achttien bent, zonder je geboortedatum prijs te geven. Door privacy en security by design leggen we op Europees niveau de lat meteen hoog.

Waardengedreven digitaliseren

Dit project draagt bij aan de agenda ‘Waardengedreven Digitaliseren’ van het ministerie van BZK. Met deze agenda wil het ministerie ervoor waken dat digitalisering verantwoord gebeurt en dat elke burger eraan kan meedoen.

Shared values

Geen vendor lock-in Maatschappelijke verantwoordelijkheid Privacy en security by design Transparantie

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport : CoronaMelder, GGD Contact & CoronaCheck

Corona was de eerste pandemie waarbij IT hulp bood in de virusbestrijding. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ontwikkelde onder meer apps die een sleutelrol speelden in beleid om verspreiding tegen te gaan. Het ministerie leunde daarbij op expertise binnen de Rijksoverheid en daarbuiten, waaronder de onze.

Het heft in handen

Tijdens de coronapandemie wilde het ministerie het heft in eigen handen nemen. Het doel werd om met de hulp van specialisten zelf technologische toepassingen te ontwikkelen om het virus en de gevolgen ervan te bestrijden.

Drie publieksapps

We werkten mee aan de ontwikkeling van drie applicaties, waaronder de CoronaMelder-app. Deze app stuurde gebruikers een waarschuwing met bijbehorend advies, wanneer zij langere tijd in de buurt waren geweest van iemand die besmet was. Een van onze solution architects tekende voor het technisch ontwerp en vormde daarmee een belangrijke brug tussen het ontwikkelteam en beleid. Egeniq weet goed wensen om te zetten in mogelijkheden en te visualiseren waar nodig om sneller gemeenschappelijke taal te creëren.

Daarnaast werkten we mee aan de ontwikkeling van GGD Contact, de app die het Bron- en Contact Onderzoek (BCO) ondersteunde. GGD Contact begon als publieksapp en is daarna uitgebouwd tot een volwaardig administratiesysteem. CoronaCheck was de derde app waar we aan meewerkten. Met de inzet van deze app kon Nederland weer gedeeltelijk uit de lockdown komen: burgers konden hiermee een vaccinatie-, test- en/of herstelbewijs laten zien voor toegang of om mee te reizen.

Security by design

Alle corona-applicaties zijn ontwikkeld op basis van open source. Daarbij was privacy en security by design het belangrijkste uitgangspunt. De drie ontwikkelde applicaties speelden een belangrijke rol bij de bestrijding van de pandemie in Nederland.

Shared values

De gebruiker centraal Geen vendor lock-in Maatschappelijke verantwoordelijkheid Privacy en security by design Transparantie

Certificeringen & Partners